Din drag pentru arte marțiale: Jiu Jitsu Brazilian
Jiu Jitsu Brazilian la Bistrita

Jiu Jitsu Brazilian potrivit pentru orice vârstă!

Copii de la CS mUshin Dojo premiati la competitie de Jiu Jitsu Brazilian
De la copii
Jiu Jitsu Brazilian este o artă marțială potrivită pentru copii. Antrenamentele nu au drept scop lovirea oponenților cu pumnii sau cu picioarele, ci mai degrabă controlul atacatorilor pentru a-i imobiliza sau a-i scoate din luptă.
Antrenamente de Jiu Jitsu Brazilian la Bistrita
La adulți
Jiu Jitsu Brazilian este o artă marțială care poate fi practicată la orice vârstă. Sunt mulți oameni care merg pe principiul: "După ce îmi intru în formă o să încep să vin la arte marțiale!" Dar adevărul este că poți și este recomandat să vi la arte marțiale ca să-ți intri în formă! Antrenamentele sunt structurate în așa fel încât vei putea face față antrenamentelor fără o pregătire anterioară.
Logo Icon
Afiliat ICON
Clubul Mushin Dojo este afiliat ICON BJJ World – care menține standarde ridicate în practicarea BJJ, prin ghidarea instructorilor pentru a-și organiza academiile și ajutând practicanții BJJ să găsească cei mai buni afiliați Icon BJJ.

Iată 7 Beneficii dacă practici BJJ:

 • Îți crești forța, mobilitatea și echilibrul
 • Îți mărești puterea de concentrare (BJJ este ca un joc de șah)
 • Înveți să lupți cu un partener care se opune 100%
 • Îți mărești încrederea în sine când ai un oponent în față
 • Înveți tehnici și tactici pentru autoapărare
 • Uiți de telefon pentru o oră și jumătate și practici ceva pentru tine
 • Socializezi și te conectezi cu alți pasionați de arte marțiale
Înscrie-te aici!

Ce te-ar putea opri să practici BJJ?

Hotărârea de a practica o activitate fizică fie ea arte marțiale sau alte forme de fitness care implică o prezență regulată, vine cu anumite provocări. Ar trebui să ții cont de faptul că a frecventa o sală de sport implică cel puțin trei modificări în viața ta:

 • Alocarea unui interval orar din programul tău. Aici provocarea este de a reuși să-ți modifici o rutină care este antrenată ți întreținută de ani de zile. Mintea te va trage spre confortul propriu, spre cărările cimentate deja, găsind mereu motive ,,întemeiate” pentru a te întoarce la vechile obiceiuri. (E prea frig, plouă, am mai fost odată săptămâna asta, am nevoie de un timp pentru mine în care să nu fac nimic, etc)
 • Frecventarea unui mediu nou, în care ai contact cu persoane pe care nu le cunoști, grupurile par să fie formate și sudate, locul tău în echipă nu e clar. Provocarea aici este să te integrezi, să nu te situezi în afara grupului, să îți dai timp să-ți cunoști colegii și să accepți că o perioadă de timp (2-3 săptămâni) acest efort poate să producă disconfort. 
 • Practicarea unei activități necunoscute. Orice activitate fizică nouă vine cu o problemă: creierul nu cunoaște mișcările, nu are formate automatismele, pare că ,,nu pricepe” ce fac ceilalți și nu poate ajunge la nivelul lor. Din nou, este vorba despre mecanismul minții care vrea să aleagă mereu partea pe care o stăpânește. Este mult mai ușor să faci ceva ce cunoști deja în loc să faci ceva nou. Este greu să suporți ideea că te expui în fața unor oameni și ești stângaci. Cu toții am fost stângaci la început, cu toții ne-am dat cu stângul în dreptul, deci știm exact prin ce treci. Așa că dă-ți voie să să treci peste asta cu gândul că nu va dura. 
 • Teama de lovituri sau căzături. Această teamă poate fi sau nu conștientizată. Dacă nu este conștientizată, ea este mascată sub diverse alte motive. Antrenamentele sunt gândite pentru o creștere graduală a complexității, astfel încât practicanții să nu fie luați pe nepregătite. De asemenea există un ,,cod” al antrenamentelor în care practicanții bat cu palma pentru a semnaliza că au ajuns la un nivel în care durerea nu mai este suportabilă iar oponentul oprește presiunea pe loc la acest tip de semnal. 

Află mai multe despre Jiu Jitsu Brazilian!

DSC_4748

Mic istoric

Istoria artei care este azi Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) este povestita cel mai bine de catre fondatorul ei intr-un interviu.

helio

Citește tot articolul

Antrenează-te cu Bogdan!

Bogdan este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport și predă Jiu Jitsu Brazilian din 2010, disciplină la care deține centura neagră. În cei peste 12 ani de activitate, Bogdan a antrenat sute de practicanți, de toate vârstele.

Bogdan Todică - instructor BJJ

Antrenor: Bogdan Todică, centura neagră

Program BJJ adulți

 • Luni 18:00-19:30
 • Marți 18:00-19:30
 • Miercuri 18:00-19:30
 • Joi 18:00-19:30
 • Vineri 18:00-19:30

Programul este flexibil, fiecare se prezintă la antrenamente în funcție de timpul disponibil sau de dorința de a progresa. Luni, miercuri și vineri sunt antrenamente cu gi (kimono), marți și joi sunt antrenamente no-gi (grappling)

Program BJJ copii

 • Luni 17:00-18:00
 • Miercuri 17:00-18:00
 • Vineri 17:00-18:00

Luni, miercuri și vineri sunt antrenamente cu gi (kimono).

Înscrie-te acum!